Нова програма соціальної підтримки: представники Червоного Хреста та службовці міськради провели робочу зустріч з метою моніторингу потреб громади

8 Вересня 9:30

У світлиці Дрогобицької міської ради пройшла робоча зустріч між представниками міської організації Товариства Червоний Хрест та представниками соціальних служб, відділу охорони здоров’я та відділу надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення.

Мета зустрічі – ознайомлення з новою програмою товариства Червоний Хрест та моніторинг потреб Дрогобицької громади з метою залучення нових проектів.

Зустріч провела фахівець програми BraVo Дрогобицької МО Червоного Хреста Леся Федорова, спільно з головою Дрогобицької міської організації товариства Червоний Хрест Любов’ю Климишин.

В ній взяли участь керівники та представники міського центру соціальних служб, територіального центру соціального обслуговування населення, управління соціального захисту населення, відділу-служби у справах дітей, відділу охорони здоров’я та відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

BraVo – це програма Товариства Червоний Хрест, яка досі не працювала в нашому регіоні. Вона дає можливість залучати кошти, з метою підтримки громади, допомоги соціально вразливим категоріям населення та реалізації проектів, необхідних громаді. Що важливо, вона дає можливість залучати підтримку не лише для ВПО, але й для місцевого населення, – наголосила фахівець програми BraVo Дрогобицької МО Леся Федорова.

В ході зустрічі учасники проговорили попередню оцінку потреб громади в частині забезпечення населення основними засобами та готовності Дрогобицької громади в частині медичного та соціального забезпечення, підготовки спеціалістів та населення до надання першої медичної допомоги чи алгоритму дій в разі надзвичайної ситуації.

Спеціалісти міського центру товариства Червоний Хрест збирають всі дані в єдину оцінку потреб громади, на які в ближчому часі планують залучати підтримку в межах нових проектів.

Нагадаємо представники Червоного Хреста – не вперше долучаються до підтримки Дрогобицької громади. Наприкінці травня міжнародна делегація товариства Червоного Хреста з Німеччини та Австрії відвідала Дрогобицьку громаду та зокрема центри поселення вимушено переміщених осіб у Дрогобичі та Стебнику.

За підсумками попереднього візиту до Дрогобича доставили понад 160 одиниць побутової техніки, на загальну суму – 1 мільйон гривень. Серед отриманого вантажу були холодильники, пральні машини, бойлери, електроплити, морозильні камери та інша побутова техніка.

Побутове обладнання розподілили між одинадцятьма закладами Дрогобицької громади, в яких проживають ВПО.

Перейти до вмісту