Нова операційна: У Стебницькій міській лікарні відремонтували та осучаснили операційний блок

13:12 6 Травня 2022

У КНП «Стебницька міська лікарня» фінішували ремонтні роботи в операційному блоці медзакладу. Його капітально відремонтували. Днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із керівником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою оглянули оновлену операційну.

За словами Володимира Чуби, операційний блок Стебницької лікарні давно потребував ремонту та поповнення новою технікою та апаратурою.

Інтенсивні ремонті роботи тривали кілька місяців. За цей час вдалося капітально оновити операційну кімнату та перев’язочну, під’єднано нову систему вентиляції, підведено кисень, покладено плитку. Відтак за сприяння народного депутата України Ореста Саламахи – ми очікуємо на нове обладнання. Це буде операційний стіл та апарат штучної вентиляції легень. Сучасну операційну лампу вже становлено – її також пролобіював Орест Саламаха, – наголосив Володимир Чуба.

За твердженнями керівника відділу охорони здоров’я – усе сучасне обладнання для операційнійної Стебницької лікарні, яке уже іде, потягнуло на суму понад 2 млн.600 тис.грн.

Паралельно в лікарні розпочали ремонт кабінету комп’ютерної томографії.

Усі ремонтні роботи проводять за акумульовані кошти медичного закладу.

Додамо, у лютому в КНП «Стебницька міська лікарня» відкрили оновлене інфекційне відділення. Вартість ремонтних робіт становила понад 3,9 млн.грн. В оновленому відділенні облаштували 16 палат, які наразі дозволяють прийняти 42 пацієнтів, а за потреби – і більше. Усі палати боксового типу: на першому поверсі вони мають окремі входи із сторони вулиці – це дозволяє важкохворих пацієнтів одразу із карети швидкої транспортувати у палату. До кожного ліжка підведено централізований кисень, є окреме віконечко для передачі їжі. Окрім цього в палатах облаштовано душові кабіни та інші зручності для пацієнтів.

Перейти до вмісту