Не так тії вороженьки, як добрі сусіди… – адміністрація КП “Дрогобичводоканал”

9:35 8 Червня 2021

Дрогобицький водоканал уже декілька років стабільно потерпає через несумлінність підприємств водопостачання сусідніх міст Трускавця та Борислава.

Бориславське комунальне підприємство «Вододар», так як і Трускавецький водоканал, нарощує борги перед КП «Дрогобичводоканал» та безвідповідально ходить по замкненому колу.

Борг на 1 червня КП «Вододар» за послугу водовідведення перед КП «Дрогобичводоканал» становить 1 млн 644 тис. грн.

Як і в ситуації з Трускавцем, правди Дрогобицький водоканал шукає в судах. Але і там підприємство завжди іде на компроміс, виявом якого було підписання двох мирових угод з боржником. Господарським судом Львівської області 06.10.2020 було затверджено мирову угоду між КП «Дрогобичводоканал» та КП «Вододар» на суму 775 тис. грн. та мирову угоду 10.02.2021 року на суму 824 тис. грн. У межах виконання цих угод, КП «Вододар» здійснює оплату. Разом з тим, між КП «Вододар» та КП «Дрогобичводоканал» укладено договір про надання послуг з водовідведення 01.02.2021 р. Відповідно до цього документа, КП «Вододар» зобов’язалося проводити вчасну та повну оплату за спожиті послуги щомісяця. Однак підприємство не виконує умов цього договору. Сплачуючи лише платежі відповідно до мирових угод, КП «Вододар» паралельно нарощує поточні борги.

Свого часу міська влада Борислава взяла на себе зобов’язання відшкодувати витрати комунального підприємства. Виконавчий комітет Бориславської міської ради ухвалив рішення №300 від 14.12.2018 р «Про коригування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення комунальному підприємству «Вододар». У цьому рішенні було передбачено відшкодування витрат з міського бюджету комунальному підприємству «Вододар» у розмірі 5,88 за каналізування 1 куб.м стоків. У межах спожитих послуг, компенсація цьому підприємству має становити 3,8 млн грн. Цих коштів більш ніж достатньо, щоб погасити нарощену заборгованість Дрогобицькому водоканалу. Однак цього досі не зроблено. Відповідно до ухваленого рішення виконавчого комітету Бориславської міської ради №11 від 28 травня 2021 р., з 01.06.2021 р. припинено відшкодування витрат з міського бюджету на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та затверджено економічно обґрунтований тариф для споживачів КП «Вододар».
Хочеться сподіватися, що міська влада Борислава все-таки згадає про невиконані зобов’язання, якими можна цілком погасити нарощені борги перед КП «Дрогобичводоканал». А Бориславське підприємство в умовах нових тарифів стане не тільки економічно ефективним, а й на засадах добросусідства і сумлінності будуватиме відносини з КП «Дрогобичводоканал».

КП «Дрогобичводоканал»

Перейти до вмісту