Не ліквідовують, а реформують: стаціонарні відділення пошти у населених пунктах територіальної громади переформатовують у мобільні

13:41 17 Лютого 2022

Згідно реформування поштової системи в Україні – відділення «Укрпошти» по селах переводять в мобільний режим роботи. Як вони працюватимуть та чи отримуватимуть мешканці сіл якісні, а головне своєчасні послуги – обговорили під час наради із керівницею ПАТ «Укрпошти» Ольгою Лужецькою у міській раді Дрогобича. Зустріч ініціювали заступники міського голови Володимир Коцюба та Андрій Ковч.

Як зазначив Андрій Ковч, почастішали скарги від мешканців територіальної громади, які стурбовані ситуацією щодо закриття відділень «Укрпошти» по селах. Однак як пояснила керівник ПАТ «Укрпошти» Дрогобича – сільські відділення не закривають, а реформують у мобільні.

Переважна більшість сільських відділень поштового зв’язку — збиткові. Через складну демографічну ситуацію у малих селах поштові відділення відчувають постійний брак кваліфікованих кадрів. Забезпечити зростання обсягів послуг у таких відділеннях неможливо, через наявну багаторічну тенденцію щодо зменшення обсягів листування та передплати на друковані видання, що є частиною загальносвітової тенденції, пов’язаної з розвитком соціальних мереж. Тому прийнято рішення щодо трансформації мережі сільських відділень та переведення їхньої роботи в мобільний режим, – пояснила Ольга Лужецька.

На ділі все виглядатиме так: центральне поштове відділення Дрогобича уже отримало 7 автомобілів, які обладнані усім необхідним. Автівки з відповідним маркуванням та поштовими працівниками двічі на тиждень курсуватимуть селами Дрогобицької територіальної громади і надаватимуть послуги населенню. Зокрема, роздаватимуть комунальні квитанції, листи та друковану продукцію, пенсію тощо.

Нам важливо, щоб мешканці нашої громади отримували якісні послуги. Будемо моніторити це питання і тримати його на контролі. Якщо будуть надходити скарги від людей – будемо змушені знову ініціювати зустріч із керівництвом «Укрпошти». Розуміємо, що час вимагає змін та оновлень в роботі пошти – однак, нам вкрай важливо, щоб люди у селах отримували своєчасно свої пенсії, кореспонденцію тощо. Запевнення керівництва «Укрпошти», що мобільні бригади надаватимуть ці послуги – нас заспокоює. Тому закликаємо мешканців не панікувати, а зрозуміти – сільські відділення переводять в мобільний режим роботи, а не ліквідовують, – наголосив заступник міського голови Андрій Ковч.

Перейти до вмісту