Не Катюша, а Байрактар-Лелека: на Перехресті Героїв хочуть встановити новітній символ української боротьби

8:36 22 Липня 2022

На Перехресті Героїв, яке досі в народі звикло називають “Катюшею”, хочуть встановити сучасний пам’ятник “Байрактар-Лелека”, який повинен стати символом відважного протистояння українського народу російським окупантам.

З такою ініціативою виступила громадська організація “Рекрут”, яка розгорнула свою діяльність з початком повномасштабного вторгнення росії на українські землі, навчає українців тактичній підготовці та долучається до військово-патріотичних заходів.

За словами ініціаторів, ідея зі встановленням пам’ятнику “Байрактар-Лелеки” має відкинути асоціація Перехрестя з “Катюшею” на задвірки історії.

Ми пам’ятаємо, що зробили українські воїни під час запеклих боїв з Третім Рейхом та його окупантами, але ще більше нам болить зараз, коли українські воїни зіштовхнулися з навалою російських окупантів.
Ми хочемо, щоб пам’ять про подвиг українського народу, який самотужки перемагає росію, починали вшановувати вже з сьогоднішнього дня.
А наша зброя зараз – не Катюша. Наша зброя – Лелеки, Байрактари, Джавеліни, Стугни та ін, – наголошує голова ГО “Рекрут” Андрій Балонь.

Організація вже звернулась з офіційним листом до міського голови Тараса Кучми, в якому висловила ініціативу встановлення пам’ятника “Байрактар-Лелека” в районі Перехрестя Героїв.
У зверненні ГО обгрунтовує ідею тим, що безпілотники “Байрактар” та “Лелека” завжди будуть нашою згадкою про вогняний та кривавий 2022 рік, коли ми знову довели всім, що українці – брати і сестри козацького роду.

Автори переконані, що до підтримки такої важливої ініціативи долучиться чимало небайдужих людей. А після встановлення “Байрактару-Лелеки” – територію, на якій зустрічають Героїв, полеглих за свободу України, нарешті перестануть називати “Катюшею”. Адже це – Перехрестя Героїв, які хоробро боронять не лише територіальну цілісність України, але й відстоюють демократичні права та цінності усієї Європи.

Перейти до вмісту