«Нехай діти зростають під мирним небом!» – Тарас Кучма вчергове відвідав породіль Дрогобицького пологового будинку

11:34 5 Жовтня 2022

За останні сім днів у Дрогобицькому пологовому будинку на світ з’явилось вісім малюків – четверо дівчаток та четверо хлопчиків. Серед малюків і новонароджена, батьки якої родом з Донецької області. Через воєнну агресію батьки дівчинки були змушені мігрувати в Дрогобич, тут на світ і з’явилась їхня донечка. Медичним обслуговуванням, рівнем кваліфікації персоналу та ставленням породілля задоволена та позитивно відгукується про медичну установу міста.

За традицією міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко завітали в пологову установу міста та привітали породіль із важливою подією у їхньому житті. Кожній матері вручили потрібні пакунки, у яких необхідні речі для новонароджених, а також перші іграшки для малюків та солодощі для матусь.

Щиро вітаю кожну із вас з найбільшою радістю в житті – появою на світ ваших малюків. У час війни побажання одне на всіх – виховувати діток у мирній країні та під мирним небом і щоб вони ніколи в своєму житті не знали, що таке гул сирен та артилерійські обстріли, – побажав породіллям Тарас Кучма.

Серед породіль і пара зі Львова, у якої в Дрогобичі на світ з’явився уже третій малюк. Усі свої пологи львів’яни завчасно планують саме в Дрогобичі, що засвідчує рівень довіри до медичної установи нашого міста.

Своєю чергою керівник Дрогобицької міської лікарні №1 Андрій Коцюба, до складу якої віднедавна приєднано пологовий будинок – продемонстрував присутнім нещодавні оновлення медустанови, а саме нову та сучасну післяпологову палату для спільного перебування сімей. Палата складається із двох зон – спальної та кімнати кухонного типу, а також санвузла. Усе нове з ремонтом та необхідною технікою.

Постійно намагаємось оновлювати нашу пологову установу міста, нещодавно роботи санітарні ремонти в інших післяродових палатах та коридорі. Окрім цього постійно моніторимо якість надання медичних послуг та ставлення персоналу до пацієнтів. Хочемо і стараємось бути кращими в нашому регіоні, – підкреслив головний лікар КНП «Дрогобицька міська лікарня№1».

Додамо, з повномасштабним вторгненням росії на Україну, у міській раді прийняли рішення формувати пакунки допомоги для породіль та новонароджених. Відтак, з початку акції, а це 16 березня, у пологовий будинок міста відвезли вже понад 300 таких наборів. У пакети кладуть дитячі речі, печиво, соки, рушнички, пляшечки, гігієнічні набори для породіль та забавки для дітей.

Перейти до вмісту