Немов у передмісті Парижа – Дрогобич надихає учасників IV Міжнародного пленеру «Розмаїття культур»

11:14 23 Серпня 2021

У неділю, 22 серпня, у Дрогобичі стартував ІV Міжнародний пленер «Розмаїття культур». Цьогоріч участь у пленері взяли вісімнадцять митців. Ще троє до імпрези долучилися дистанційно. Урочисте відкриття маштабного мистецького заходу відбулося у Культурно-освітньому центрі імені Івана Франка.

Привітав митців з початком роботи пленеру міський голова Тарас Кучма. Очільник громади подякував художникам за те, що мовою пензля творять культуру і передають її майбутнім поколінням та закарбовують на своїх полотнах краєвиди нашого краю та нашого міста.

Ініціатором проведення пленеру у Дрогобичі є Ігор Шимко – директор художньої школи. Ігор Шимко наголосив, що цьогоріч участь у пленері беруть не лише митці з України, а й з Польщі, Азербайджану, Румунії, Словаччини.

Під час урочистостей промовці акуентували увагу на тому, що Дрогобич – місто, у якому хочеться творити. Одна з мисткинь порівняла місто Котермака з передмістям Парижу.

Привітали учасників пленеру й директор австрійсько-українського центру Ярослав Лопушанський та директорка КОЦу Марія Супрун.

Свою роботу пленер завершить 29 серпня. Впродовж цих днів митці творитимуть не лишень на вулицях Дрогобича, а й у Нагуєвичах, Бориславі, Східниці та Тустані. Основна локація – Художня школа.

Перейти до вмісту