На 46 000 гривень підприємці Дрогобича надали допомоги у перші дні обвалу під’їзду будинку на вул. М. Грушевського

10:24 26 Вересня 2019

Трагедія з обвалом під’їзду у будинку №101/1 на вул. М. Грушевського, яка трапилась у Дрогобичі, сколихнула все місто. Однак, саме в такі моменти можна побачити наскільки згуртованою є громада і готова допомогти.

Вже в перші години після обвалу будинку постраждалим було надано всю необхідну і можливу на той час допомогу. Для постраждалих мешканців будинку, а також рятувальників та правоохоронців, які проводили пошукові роботи, було організовано цілодобове гаряче харчування. Здійснювались такі заходи соціальними службами міста за підтримки місцевого бізнесу та добровольців.

Як повідомляють у відділі економіки ДМР, підприємці нашого міста для організації гарячого харчування надали товарів на загальну суму 46404 грн. У їдальні Дрогобицького ліцею №16 щоденно готували близько 2000 порцій гарячого харчування для постраждалих та 450 рятувальників.

Підприємці надавали як питну воду, так і одноразовий посуд, крупи, хлібо-булочні вироби, м`ясо, овочі, консерви, фрукти та інші речі.

До числа підприємців, які надали необхідну допомогу входять: Р. Бейзик, Р. Мелимука, А. Мелимука, В. Лучків, Р. Муль, О. Ніконець, М. Очич, а також підприємці КП «Дрогобицький ринок».

Окрім цього, низка підприємців продовжує і надалі надавати допомогу, зокрема: О. Снятинська, Т. Андрушко, О. Андрієвська, В. Гвозда, О. Ластовяк, О. Задорожна, а також керівництво ТОВ «АТБ-Маркет» на чолі з регіональним керуючим Андрієм Братасюком.

Допомагали у приготуванні їжі 25 працівників школи №16, 14 учнів ВПУ №19, 15 працівників Управління праці та соціального захисту населення, а також добровольці — мешканці міста.

Після припинення харчування продукти, що залишились, було роздано постраждалим як продуктові корзини.
Також 19 постраждалих із 101/1 будинку, що на вулиці Михайла Грушевського, продовжують харчування у кафе-їдальні «Юність» та кафе «Витанія».

Щодо проживанням, то усім, хто залишився без житла, одразу було запропоновано місця тимчасового проживання — готельний комплекс КП «Дрогобицький ринок», гуртожитки коледжу нафти і газу, механіко-технологічного та ДДПУ ім. Івана Франка, а також приватні помешкання.

Зараз потерпілим надають допомогу для оренди житла та оплати комунальних послуг.

Перейти до вмісту