На Перехресті Героїв підняли державний стяг – так у Дрогобичі розпочали святкування Дня прапора та Дня Незалежності України

14:01 23 Серпня 2022

Дрогобич в унісон з усією Україною відзначає День Державного Прапора України. Синьо-жовті кольори нашого стягу сьогодні в усьому світі стали символом незламності та боротьби українського народу із окупантом. За них проливають кров кращі сини України.

У Дрогобичі на Перехресті Героїв – сакральному місці для усіх містян, бо саме тут зустрічають полеглих захисників і проводжають їх звідси на війну – на флагштоці, зранку 23 серпня, урочисто підняли державний прапор України.

Патріотичний захід розпочали із хвилини мовчання за полеглими воїнами, які сьогодні ревно боронять нашу незалежність. Подія згуртувала керівництво міста на чолі з очільником громади Тарасом Кучмою, депутатів Дрогобицької міської ради різних скликань, депутата Львівської обласної ради Сергія Оленича, працівників культури, свідомих дрогобичан та почесного гостя дійства – президента Битома Маріуша Волоша, який у ці дні завітав в Дрогобич.

Ми стоїмо сьогодні на святому місці – практично кожен день, ми тут, на Перехресті Героїв, прощаємось із нашими мужніми Героями та оплакуємо їх. Вони віддають своє життя за рідних, за мирне небо, за нашу Батьківщину. Тому це місце для кожного з нас є уособленням болю, смутку та великої жертовності і героїзму, – звернувся до присутніх міський голова Тарас Кучма.

Кульмінаційним моментом патріотичного дійства стало освячення отцями державного стягу та благословення усіх присутніх. Почесну місію підняття прапора доручили представникам 15-ї Бригади артилерійської розвідки. Під звуки Державного Гімну прапор урочисто підняли на флагшток.

Доповненням до дійства стало виконання патріотичних пісень талановитим тріо Центру культури та мистецтв «Каменяр» Романом Стахнівим, Михайлом Сипою та Мар’яном Харівим. Провів захід – Іван Сех.

Окрім цього, впродовж дня дрогобичани в центрі міста мають можливість оглянути експозицію оберегів «Колоситься моя Україна». Основу експозиції складають різноманітні квіткові декори, оригінальні дідухи та вінки із колосків пшениці та соняхів. До реалізації творчого задуму активно долучились працівники культури та народних домів Дрогобицької територіальної громади.

Виставка проходить під егідою Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Перейти до вмісту