На молитву до Грушева: у селі, де об’явилася Матір Божа пройшла 35 проща

14:51 9 Травня 2022

Дрогобиччина – земля славетних сподвижників українського духу. Її історія пронизана численними подіями боротьби і становлення, з яких розпочалися державотворчі процеси Незалежності України.

Однією з таких подій стало об’явлення Пресвятої Богородиці у селі Грушів, у 1987 році. Саме ця подія стала зламом радянської системи та початком виходу з підпілля Української греко-католицької церкви. З того часу у Грушеві щороку збираються паломники звідусіль, щоб спільно помолитися і скласти подяку Богу і Богородиці за прожитий рік, а в останні роки – за перемогу України.

Цьогоріч відбулася 35 проща до Грушева, однак через воєнний стан в країні, були суттєві обмеження і за словами пароха Зеновія Майкута, багато із запланованого реалізувати не вдалося.

Очолив святкову літургію Владика СДЄ УГКЦ Ярослав Приріз. У своєму зверненні до прочан Владика наголосив на ролі Церкви у протистоянні українського народу московському агресорові та привітав жінок з Днем матері. Особливу увагу Владика Ярослав приділив матерям, сини і доньки яких віддали своє життя за Незалежність України та її народу.

Нагадаємо, командою управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій ДМР започатковано медіа проект «Знай свою історію!». Перший відеоматеріал присвячений подіям у Грушеві.

Фото: Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, Марта Дзіндзюра

Перейти до вмісту