На Львівщині працює Офіс підтримки родин військовослужбовців

9:29 12 Липня 2022

У взаємодії з Львівською обласною військовою адміністрацією, на Львівщині працює Офіс підтримки родин військовослужбовців. Мета Офісу – бути на прямому зв’язку з військовими та їх родинами і надавати усю необхідну допомогу.

Адресну допомогу військовослужбовцям та їх родинам надають у соціальному хабі у м. Львів по вул. Коперника, 17 (Палац мистецтв, 2-ий поверх). Тут працюють представники ЗСУ, соцзахисту, юристи та психологи.

Для оперативного вирішення запитів Офіс підтримки родин військовослужбовців співпрацює з Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, військовими формуваннями, правоохоронними органами, територіальними органами Пенсійного фонду України, органами місцевого самоврядування та органами соціального захисту населення у Львівській області.

Яку допомогу надає Офіс підтримки родин військовослужбовців?

– Первинне консультування військовослужбовців та їх близьких родичів, ідентифікація проблеми, підготовка алгоритму (плану дій) із вирішення проблеми;

– Формування пакету документів, комунікація із відповідальними органами, передання документів для прийняття рішення;

– Психологічний супровід та детальне роз’яснення з питань проходження військової служби та участі у зоні бойових дій;

– Допомога близьким та родинам військовослужбовців з питань отримання соціальних виплат, пошуку у реєстрах зниклих та полонених (в т.ч. набуття статусу особи, яка зникла безвісті за особливих обставин);

– Безкоштовний адвокатський супровід (pro bono) з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців (встановлення фактів, що мають юридичне значення; соціальних гарантій та ін.).

Тисячі військовослужбовців та добровольців сьогодні захищають країну у зоні воєнних дій. Це велике випробування для їх найрідніших – дружин, батьків, дітей. Тож на Львівщині створено місце допомоги та турботи, де кожна людина знайде підтримку у вирішенні проблем. Локація – соціальний хаб у приміщенні Палацу мистецтв, на вул. Коперника, 17. З перших днів війни тут опікуються людьми, які постраждали від війни, – повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Офіс підтримки родин військовослужбовців працює у робочі дні тижня з 10.00 до 18.00 год.

Телефон гарячої лінії: +38 068 260 68 15 (цілодобово). За допомогою можуть звертатись військовослужбовці, добровольці, резервісти, ветерани російської-української війни та члени їх сімей.

Перейти до вмісту