На Дрогобиччині знижується рівень захворюваності на ковід

11:29 24 Жовтня 2022

Таку інформацію 24 жовтня на щотижневій понеділковій нараді озвучив керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. За його словами на початок цього тижня зафіксовано 36 нових випадків захворюваності на ковід. Тоді як за аналогічний період минулого тижня було виявлено 66 хворих.

У стаціонарі інфекційного відділу Стебницької міської лікарні перебуває 7 пацієнтів, із них 3 із числа ВПО. Пацієнтів під’єднаних до апарату ШВЛ немає. Стан захворюваності недужих – середньої важкості. Можемо констатувати, що Дрогобиччина пройшла перший пік захворюваності на ковідну недугу, – повідомив Володимир Чуба.

Також за твердженнями головного медика міста – на Дрогобиччину ще минулого тижня надійшла чергова партія вакцини Pfizer, 600 доз. Їх розприділено між кабінетами щеплень.

Медики наголошують – вакцинацію в першу чергу слід зробити особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень перебігу ковіду. Усім решта – дотримуватися санітарно-гігієнічних норм, уникати масових скупчень та вакцинуватись бустерними дозами із наближенням холодного зимового періоду та ростом інфекційних недуг.

Загалом від початку пандемії на Львівщині на ковід захворіли 322 001 людина, померли – 6 804, одужали – 309 862.

Фото: з мережі Інтернет

Перейти до вмісту