На вулиці Шолом-Алейхема встановили сучасні паркомати: тепер розрахуватися за парковку можна як готівкою так і банківською карткою

11:55 16 Серпня 2022

Мова іде про паркувальну зону на вулиці Шолом-Алейхема. Там днями облаштували два сучасні паркомати. Як поінформував Володимир Суда, керівник КП «Служба муніціпального управління», яке обслуговує усі паркувальні зони в місті, година паркування на Шолом-Алейхема незмінно коштує 10 грн.

Нові паркомати дають можливість водіям розрахуватися за послугу як готівкою, так платіжними картками чи телефоном. Окрім цього – паркомати оснащено й функціями, які дозволять оплатити комунальні послуги, поповнити мобільні телефони та здійснити інші операції.

За неоплату паркувального місця передбачений штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування, тобто 200 грн. ( згідно ст.152-1 КупАП).

Штраф за неоплачене паркування в десятки разів вищий від вартості самого паркування. Тому закликаємо водіїв не нехтувати правилами, не чекати штрафу, а сумлінно та вчасно оплачувати за паркування. Тим паче інспектори з паркування інтенсивно проводять рейди та перевіряють за допомогою гаджетів, чи сплачене зайняте паркомісце автовласником, – наголошує директор КП «СМУ» Володимир Суда.

Лише за останні кілька місяців, починаючи від травня цього року, інспекторами з паркуваня та благоустрою Департаменту міського господарства було складено 897 повідомлень що стосуються порушення правил паркування. Найбільше порушень зафіксовано на вулиці Данила Галицького – 473. На вулиці Івана Франка – складено 265 повідомлень. На вулицях Лисенка та Орлика було складено 139 та 20 повідомлень відповідно.

Дані оновлюються щодня.

Загалом, автовласникам слід пам’ятати, що запаркувати свою автівку у межах Дрогобича, не наражати себе на штраф та оплатити вартість перебування на платних парковках на вулицях міста ( мова іде про вулиці Івана Франка, Пилипа Орлика, Данила Галицького, Миколи Лисенка та Шолом-Алейхема) можна за допомогою електронного додатку UNIP. А в межах програми «Дрогобич – розумне місто», на офіційному інтернет-порталі міської ради розміщено інтерактивну мапу паркування, яка доступна за посиланням: https://cutt.ly/WLWj9O5 .

Нагадаємо, на парковці, облаштованій на вулиці Пилипа Орлика, у зв’язку з низьким попитом, вартість години паркування знизили до 5 гривень.

Перейти до вмісту