На благочинній акції у Дрогобичі зібрали 35 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

11:24 29 Квітня 2022

28 квітня у Дрогобичі на центральній Площі Ринок відбувся благодійний захід, який організувало Управління культури та розвитку туризму. За задумом організаторів – дійство об’єднало дві важливі акції: благодійний ярмарок та концерт українських зірок. Усі вилучені кошти, як із ярмарку, так і благочинного концерту скерують на підтримку ЗСУ.

Акція стартувала із ярмарку смаколиків. Дрогобичани та гості міста мали можливість придбати домашню випічку: пляцки, пасочки, булочки, кекси, які з любов’ю приготували господині сіл територіальної громади. Окрім цього, було презентовано українські вишиванки, коралі, медові вироби тощо. Вилучені кошти від продажу домашніх смаколиків скерували на потреби ЗСУ.

Наші військові щоденно виборюють для нас перемогу із зброєю в руках. Ми ж ведемо боротьбу на культурному фронті. Бо тільки з передачею від покоління до покоління культурних цінностей та надбань нашого народу ми продовжуємо жити як нація та розвиватися. Мусимо належно тримати як військову, так інформаційну і культурну оборону нашої держави! Бо тільки спільно ми переможемо, – зазначає Леся Татарська, начальниця відділу культури та мистецтв.

Друга частина благодійного заходу була відведена під концерт українських виконавців. Виступали як місцеві колективи, так і колективи Народних домів сіл територіальної громади, а також відомі виконавці – Андрій Князь, Андрій Заліско, гурти «Цвіт кульбаби». Під час благочинного концерту також тривав збір коштів на підтримку українських військових. Загалом, від ярмарку і концерту вдалося зібрати 35 тис.грн. Як стверджує Леся Татарська – усі кошти перечислять на потреби бійців.

Додамо, через звучання сирени концерт довелося завчасно завершити. Як стверджують в Управлінні культури та розвитку туризму – виконавці, які не встигли виступити цього разу будуть залучені до найближчого благочинного заходу в місті.

Перейти до вмісту