«Наш дім — Україна»: у Галереї сучасного мистецтва відкрили виставку дитячих робіт приурочену Франку

11:17 30 Травня 2022

Цьогоріч Дрогобицька дитяча художня школа стала організатором обласного конкурсу дитячого малюнку «Коли ще звірі говорили», за мотивами творів Івана Франка. Участь у конкурсі взяли близько 70 учасників з восьми мистецьких шкіл області.

Відтак, комісією було обрано 10 призерів, які отримали нагороди та подарунки від голови Благодійного фонду імені Івана Франка Михайла Кравця. Також усі учасники нагороджені дипломами за участь у конкурсі, а найоригінальніші роботи — відзнакою «За оригінальність».

На виставці були презентовані роботи дітей різного віку, які творили в напрямках живопису, графіки, валяння, гончарства, ліплення, художньої обробки металу, бісероплетіння та ткацтва. Міський голова Тарас Кучма висловив особливу подяку дітям за їхню творчість та наголосив на тому, як важливо залучати дітей до таких заходів та давати їм можливість творити у нових реаліях.

Сьогодні я б хотів подякувати усім дітям та викладачам за їхню творчість. Зайшовши у ці зали я зрозумів, як діти своїми пензлями, своїми руками, своїм мистецтвом старалися показати нам інший світ – світ без війни. Вона просто вийшла зсередини. І сьогодні я зрозумів одне, що за допомогою своєї енергії, світла та кольорів ви знайшли шляхи як замалювати цю війну і надати їй інших барв. Значить, вона і буде замальована у житті. І в нашому житті, коли ви виростете і станете великими — війни вже не буде. Тому, я щиро усім вдячний за ці хвилини без війни, — підкреслив Тарас Кучма.

Кульмінацією заходу стала презентація нового для ДДХШ напрямку мистецтва — ткацтва, з яким місто Котермака ознайомила Тетяна Білоус з Харкова. З перших днів війни Тетяна переїхала у Дрогобич та почала працювати з учнями художньої школи, навчаючи їх новому ремеслу.

На виставці були представлені близько 10 гобеленів, серед яких і ангел, якого майстриня власноруч зіткала за час перебування у нашому місті. Очільник міста Тарас Кучма та керівник Управління культури та розвитку туризму Ігор Чава відзначили подяками Тетяну Білоус за її плідну працю.

Також відзнаками за творчу діяльність та участь у мистецьких заходах міста нагороджені й викладачі ДДХШ.

На завершення заходу директор Дрогобицької дитячої художньої школи Ігор Шимко та міський голова Тарас Кучма привітали випускників школи та вручили дипломи про закінчення навчання. Цього року художня школа вітала 30 випускників, екзаменаційні роботи яких також презентовані на виставці.

Усі охочі впродовж місяця можуть відвідати виставку та відкрити для себе красу дитячої творчості.

Перейти до вмісту