Нацгвардійці відзначають професійне свято

21:13 26 Березня 2023

День Національної Гвардії України відзначають з 26 березня 2015 року.

У Дрогобичі також функціонує підрозділ Національної Гвардії України, який бере активну участь не лише в обороні нашої держави, але й патрулюванні території громади.

Вже дев’ять років поспіль бійці Нацгвардії разом з представниками інших силових структур гідно боронять нашу землю від одвічного ворога.

Саме у 2014 році було створено перший добровольчий загін Національної гвардії України імені героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

З нагоди свята, 26 березня, очільник Дрогобицької територіальної громади Тарас Кучма завітав до військових та відзначив їх подяками і цінними подарунками.

Як офіцер Національної гвардії гордий, що доля звела мене з побратимами, які з честю та відважністю виконують свій обов’язок — захищають рідну неньку Україну. Слава вам воїни! Слава полеглим Героям! Слава Україні!, — привітав військових очільник громади.

На жаль, чимало воїнів поклали своє життя виконуючи свій патріотичний обов’язок. У Дрогобичі та громаді на їхню честь називають вулиці та навчальні заклади, щоб увіковічнити пам’ять про Героїв.

Нагадаємо, під час крайньої зустрічі Тараса Кучми з начальником Західного територіального управління Національної гвардії України бригадним генералом Олександром Буравковим було обговорено перспективи створення кадетської школи на базі Дрогобицької громади та можливості розширення існуючої роти до батальйону.

Перейти до вмісту