Наукові панельні дискусії, благодійна авторська екскурсія та шостий Етно-фест – у Нагуєвичах та Дрогобичі відзначать 166-річницю від дня народження Івана Франка

11:31 25 Серпня 2022

27-28 серпня Батьківщина Івана Франка Нагуєвичі відлунюватиме його творчістю та патріотичним духом – генію виповнилося б 166 років від дня народження.

Відзначення уродин Каменяра розпочнеться у п’ятницю, 26 серпня. О 15.00 год у приміщенні читального залу Дрогобицької центральної міської бібліотеки ім. Чорновола відбудеться презентація найновіших видань музею-садиби Івана Франка Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Безпосередньо у суботу, 27 серпня у Дрогобичі о 10:00 біля пам’ятника Івану Франку відбудеться урочистосте віче з нагоди дня народження Каменяра.

У Нагуєвичах о 12:00 – 12:30 біля Пам’ятного Хреста до скасування кріпацтва 1848 року, створеного ще Яковом Франком, відслужать молебень.

О 12:30 – покладання квітів до пам’ятника українського генія Івана Франка (Нагуєвичі).

Після молитви ( 12:30 – 13:00 год) організатори запропонують гостям відвідати благодійну авторську екскурсію потайними закамарками Літературно-меморіального музею Івана Франка.

З 14:00 години розпочнуться панельні дискусії на яких разом з українськими науковцями виступатимуть представники наукових шкіл Польщі, Литви, Італії, Франції, Австрії та інших країн. Дискусії відбуватимуться в  Нагуєвичах та Дрогобичі. Як зазначають організатори, цьогоріч через повномасштабне військове вторгнення росії на терени України щорічну Церемонію вручення Міжнародної премії імені Івана Франка скасовано.

У неділю, 28 серпня з 10:00 до 19:00 год у садибі Франків стартує шостий благодійний Етно-Фест із понад 50 етно локаціями. Зібрані кошти будуть перераховані на підтримку Збройних Сил України.

Завершаться заходи у вівторок, 30 серпня, вуличним виступом акторів Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича – «На шпацер з Франком». Захід запланований о 18:00 на Площі Ринок.

Перейти до вмісту