Нам важливо зберегти статус Дрогобича як університетського міста, – спільна заява депутатського корпусу та керівництва Дрогобицької міської територіальної громади

18 Травня 17:19

Дрогобич – університетське місто, яке славиться не лише своєю давньою історією, але й потужною освітньою базою. З поміж низки навчальних закладів, ключову роль відіграє Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка.

Сьогодні університетська спільнота постала перед викликом трансформацій та змін. Керівництво університету намагається переформатувати діяльність навчального закладу під вимоги сьогодення. Безумовно, що ці процеси потребують рутинного роз’яснення з боку керівництва як університетській спільноті, так і громаді та суспільству. Нові виклики – це з одного боку вимушені рішення керівництва, а з іншого – спротив та несприйняття ситуації в першу чергу викладачами та студентами. Ми віримо, що шляхом комунікації, презентації перспективного плану розвитку університету, усім сторонам вдасться дійти консенсусу та прийняти рішення, які стануть основою якісних змін та розвитку університету.

Окремо акцентуємо увагу на важливості збереження факультетів, пов’язаних з навчанням української мови, культури та історії, адже це основа розвитку державності та збереження самобутності нашого народу.

Як орган місцевого самоврядування, ми зацікавлені в тому, щоб Дрогобич надалі залишався університетським містом. Всі ми чудово розуміємо, що університет не є під юрисдикцією місцевого самоврядування, однак звертаємося до керівництва ВИШу з проханням врахувати побажання колективу університету, студентів, випускників, громади, депутатського корпусу міської ради та керівництва міста.

Ми вважаємо, що керівництво університету спільно з Міністерством освіти та науки України мають вжити максимальних заходів, щоб зберегти функціонування Дрогобицького державного педагогічного університету, забезпечити гідні умови праці викладачам та якісні освітні послуги студентам.

Наше спільне завдання – популяризувати університет, місто і зробити все можливе, щоб кількість абітурієнтів щороку зростала, а студенти після завершення навчання стали першокласними фахівцями в обраних галузях, їхній інтелект та знання працювали на розвиток міста та держави.

Спільна заява
депутатського корпусу та керівництва
Дрогобицької міської територіальної громади

Перейти до вмісту