Надихались експонатами під відкритим небом: у Дрогобичі провели благочинну екскурсію «Вуличного музею»

14:08 28 Вересня 2022

27 вересня до Всесвітнього дня туризму Туристично-інформаційний центр Дрогобича провів екскурсію експонатами «Вуличного музею».

Задум створення «Вуличного музею» полягає у тому, що усі експонати розміщені під відкритим небом. Відтак у відкритому доступі для туристів. Перший експонат у Дрогобичі було відкрито у 2018 році — це був гасовий ліхтар. Вчора керівниця ТІЦу Ірина Марків, яка особисто проводила екскурсію, разом з слухачами засвітила унікальний гасовий ліхтар. Тож усі бажаючі мали змогу зробити чудові світлини біля експонату.

Також екскурсанти пройшлись та ознайомились із іншими експонатами «Вуличного музею», які розміщені у центральній частині міста, а це і лого-лавка, і таксофон, і унікальні мурали, які прикрашають Дрогобицькі парки. Також було відкрито нову інформаційну таблицю біля таксофону.

Туристично-інформаційний центр дякує усім, завдяки кому Дрогобич став туристичним. Ми вдячні бізнесу, громадським організаціям, екскурсоводам, волонтерам, митцям, міській раді та Управлінню культури та розвитку туризму за вагомий внесок у розвиток туристичних принад нашого міста. Щороку ми намагаємось змінюватись і ставати кращими – плануємо розробити нові маршрути, нові екскурсії та багато інших цікавинок, — наголосила Ірина Марків.

У ТІЦ підрахували, за нещодавні екскурсії «Дрогобич нафтополіс», екскурсію експонатами «Вуличного музею» та квест до Дня міста їхній команді вдалось акумулювати 4410 гривень. Кошти скерують в Управління культури і розвитку туризму, працівники якого планують придбати необхідне обладнання для воїнів на передові позиції.

Перейти до вмісту