Навчальні курси з гірського (спортивного) туризму для дітей та молоді

8:20 20 Серпня 2021

2 Спеціальний центр швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, започаткував на базі Навчального пункту підготовки гірських рятувальників, навчальні курси з гірського (спортивного) туризму для дітей та молоді.

Метою даних курсів є: ознайомлення дітей та молоді з основами гірського (спортивного) туризму, навчання основним прикладним дисциплінам, таких як – туризм, топографія, альпінізм, надання домедичної допомоги, а також – сприяння всебічному розвитку дітей та молоді в Україні, проведення цілеспрямованої роботи щодо підвищення рівня обізнаності населення у сфері забезпечення особистої безпеки  під час туристичних подорожей, особливо в гори.

Навчання відбувається в групі до 10 чоловік.

На навчання приймаються діти віком від 10 років, групи формуються з дітей приблизно рівних за віком.

Навчальна програма розрахована на 6 годин. Заняття планується проводити за 1 навчальний день з перервою для відпочинку та обіду, але може бути розбито на два навчальних дні у разі несприятливих погодних умов.

Під час навчання, діти дізнаються багато цікавого про походи в гори, отримають знання та вміння у складанні туристичних рюкзаків, розгортанні  наметів, розведенні багаття, з основ топографії. Спробують себе у ролі скелелаза, вивчатимуть правила в’язання туристичних вузлів. Познайомляться з катамараном та отримають перші практичні навики з домедичної допомоги постраждалим.

За результатами навчання учням буде видано сертифікат про проходження курсу за напрямком «Ознайомлення з основами гірського (спортивного) туризму».

Навчальні курси організовано на платній основі, так як під час занять використовується високовартісне професійне туристичне та альпіністське спорядження, яке з часом піддається зносу та потребує заміни.

Вартість навчального курсу складає 250 гривень.

Діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України, діти з багатодітних сімей (у разі представлення підтверджуючих документів) приймаються на навчання безкоштовно.

Діти осіб, які мають статус учасника бойових дій – ветерана війни (у разі предсталення підтверджуючих документів) приймаються на навчання з 50% знижкою.

Для зарахування на навчальні курси дітей, батькам необхідно:

1. Надати на ім’я начальника центру заяву про надання платних послуг та згоду про обробку особистих даних.

2. Підписати договір про надання платних послуг.

3. Оплатити дану послугу.

Зі зразками вищезазначених документів та обґрунтуванням ціни освітньої послуги можна ознайомитися на сайті 2 Спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій за посиланням https://2scshr.dsns.gov.ua/ua/Navchalniy-punkt/480.html

Телефони контактних осіб для довідки та попереднього запису:

097 521 76 04 – начальник навчального пункту Городиський Богдан;

063 284 01 61 – викладач навчального пункту Андрієвський Федір.

2 Спеціальний центр швидкого реагування Державної служби України

Перейти до вмісту