Навчальні заклади Дрогобицької громади отримали нові ноутбуки та спортивний інвентар: Тарас Кучма відвідав Медвежанську гімназію та Лішнянський НВК

13:55 7 Листопада 2022

Освіта, яка не лише навчає, але й дозволяє в комфортних умовах пізнавати та освоювати нові знання. У Дрогобицькій громаді триває процес забезпечення навчальних закладів оновленою матеріально-технічною базою.

Днями ще дві навчальні установи територіальної громади отримали нове забезпечення для якісного освітнього процесу — комплекти спортивного інвентаря від Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» та хромбуки від Департаменту освіти та науки ЛОВА. Зокрема, Медвежанська гімназія імені Михайла Біласа отримала сім хромбуків та комплект спортивного інвентаря, а Лішнянський НВК — три хромбуки та спортінвентар (минулого року навчальний заклад отримав 14 аналогічних ноутбуків).

Передали новинки керівникам освітніх установ міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник відділу освіти Віталій Вовків.

Окрім цього, в межах візиту посадовці мали змогу поспілкуватись з педагогічними колективами навчальних закладів. Відтак, спільно з старостою Романом Явірським, освітянами та керівницею Медвежанської гімназії Оксаною Волошанською обговорили стан справ у стінах освітньої установи, перспективи та можливості розвитку навчального закладу.

Найперше, порушили наболіле для усіх мешканців питання дороги, яка веде не лише до Медвежі, а й до навколишніх сіл. Тарас Кучма вкотре наголосив, що вирішення цієї проблема полягає у тому, що ця дорога є обласного значення та не перебуває на балансі міста. Тому область має подбати про її утримання та ремонт.

Школу ми закривати не будемо, ми можемо лише її розвивати. І разом з вами напрацювати всі можливі варіанти, щоб тут була достатня наповнюваність класів. І, щоб тут хотіли навчатись не лише діти з Медвежі, а й з сусідніх населених пунктів. Стосовно дороги — це питання, яке ми намагаємось вирішити вже кілька років поспіль. Але в цій боротьбі нам потрібно з вами об’єднатись. Бо через це знищується не один населений пункт, — звернувся до освітян Медвежанської гімназії Тарас Кучма.

Окрім цього, керівництво громади поділилось баченням, що невдовзі Медвежанська гімназія отримає новий «Школярик», який був закуплений у співфінансуванні міста та області. Говорили і про подальші плани щодо оновлення школи, відтак напрацювали бачення щодо облаштування спортивного залу для комфортного навчання учнів.

Опісля, спільно із старостою Марією Мацюрович очільник громади поспілкувався з освітянами Лішнянського НВК та його керівницею Оксаною Соломчак. Обговорили ситуацію щодо інформаційної гігієни в час воєнного стану, підготовку до опалювального сезону у навчальному закладі та доїзд учнів. Також спільно напрацювали варіанти розвитку Лішнянського НВК та важливість забезпечення якісними комп’ютерами, інтерактивними дошками та іншою технікою цю освітню установу. Також в ході розмови порушили питання забезпечення інклюзивної кімнати в навчальному закладі.

Школи міста не отримали цих ноутбуків та спортінвентар. Ми робимо все, щоб показати, що ви нічим не відстаєте від міських шкіл. Щоб створити тут максимально комфортне навчання для дітей. Ми хочемо, щоб різниці не було між учнями та педагогами. Але такого результату ми можемо досягнути лише разом з вами. Ви піднімаєте слушні питання, бо щиро хочете розвиватись. Зараз нам потрібно розставляти правильно пріоритети та вирішувати нагальні питання, — резюмував Тарас Кучма.

Також як повідомили педагоги – для більшої зручності батьків та дітей мають намір розвивати в Лішнянській НВК групу продовженого дня.

На завершення посадовці оглянули класні приміщення, у яких навчаються учні, інклюзивну кімнату, укриття та котельню освітньої установи.

Перейти до вмісту