Навчальні заклади Бистриці та Нагуєвич отримали нові «Школярики»

15:21 28 Березня 2023

Добиратимуться на навчання у нових шкільних автобусах. Дрогобицька громада поповнилась ще двома шкільними автобусами «Школярик». Ключі від нового транспорту 28 березня у Львові міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі та керівнику відділу освіти ДМР Віталію Вовківу вручив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Нові шкільні автобуси поїдуть у Бистрицю та Нагуєвичі. Вони служитимуть замість тих «Школяриків», які свого часу відділ освіти Дрогобича передав на потреби Збройних Сил, а також тих, у яких завершується термін експлуатації.

Усі автобуси українського виробництва та передбачені для дітей з інклюзією. Кожен «Школярик» розрахований на 30 пасажирських місць. Їх закупили за рахунок співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів місцевої ради.

Сьогодні ми працюємо над тим, щоб отримати ще 5 шкільних автобусів у співфінансуванні із ЛОВА. Оскільки, діти мають отримувати якісні освітні послуги та в комфорті добиратися до своїх навчальних установ. Від початку повномасштабного вторгнення, на запит районної військової адміністрації, ми передали чотири з п’яти шкільних автобусів на потреби ЗСУ. Відтак, зараз нові транспортні засоби ми скеровуємо туди, де їх найперше вилучали та де є гостра потреба у них, – прокоментував Тарас Кучма.

Раніше отримані три нові «Школярики» Дрогобич вже скерував навчальним закладам Медвежанської гімназії, Нижньогаївської та Лішнянської НВК.

Нагадаємо, кошти на закупівлю транспортних засобів виділяли шляхом співфінансування: 60% місто та 40% — ЛОВА.

Перейти до вмісту