Міські соціальні ініціативи: 450,7 тис. грн перераховано для 490 мешканців Дрогобицької громади у жовтні 2022р

10:25 17 Жовтня 2022

У межах Дрогобицької міської територіальної громади працюють декілька комплексних програм соціального спрямування, серед яких – комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями (затверджена рішенням сесії Дрогобицької міської ради від 22.01.2021р. №68).

У жовтні 2022р. в межах цієї програми 134,3 тис. грн виплачено 292 особам, що відносяться до таких категорій громадян:

  • особи з інвалідністю I групи (лежачі);
  • особи з інвалідністю I групи по зору;
  • сім’ї, в яких зареєстровано двоє і більше непрацюючих осіб з інвалідністю, серед яких є особи з інвалідністю I або II групи або діти з інвалідністю;
  • одинокі непрацюючі особи з інвалідністю I-II груп;
  • особи, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Окрім цього, в межах Дрогобицької громади прийнято Порядок надання одноразової допомоги особам з інвалідністю на послуги з ендопротезування суглобів в медичних установах України. У цьому місяці виділено 30 тис. грн.

Також рішенням сесії Дрогобицької міської ради затверджено комплексну програма соціального захисту репресованих осіб, воїнів УПА і членів їхніх сімей, на виконання якої призначається щомісячна доплата до пенсії учасникам національно-визвольних змагань, членам Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА, а також адресні допомоги політичним в’язням та особам, які реабілітовані як жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.
Назагал сума виплати складає 23,4 тис. грн у жовтні 2022р.

Незважаючи на постійну увагу міської влади до малозахищених верств населення, багато людей звертається до міського голови за фінансовою допомогою. Виплата даної адресної допомоги нараховує 41 тис. грн.

Особлива увага приділяється учасникам антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), членам родин загиблих та родин Героїв Небесної Сотні.
У межах міської програми у жовтні призначено одноразову грошову допомогу учаснику бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих на суму 182 тис. грн.

Окремо зазначаємо, що з бюджету територіальної громади виділено 40 тис. грн на виплату адресних матеріальних допомог з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України.

З початку року загальна сума виплат складає 3,2 млн грн.

Перейти до вмісту