Міська толока: комунальники, дрогобичани та переселенці прибрали парк Новонароджених

15:30 25 Березня 2022

25 березня у Дрогобичі пройшла перша в цьому році загальноміська толока. Свідомі дрогобичани, комунальники, а також внутрішньо переміщені особи об’єдналися, щоб спільно зробити місто чепурнішим. Першою локацією для прибирання став парк Новонароджених. Відпочинкова зона – одне з чи не найбільших зелених місць Дрогобича. Однак, через потужні пориви вітру у зимово-весняний період, у парку впало чимало дерев. Доклалися до забруднення парку й мешканці, які дозволяють собі викидувати сміття в відпочинкову зону, залишати після себе пластикові пляшки та обгортки від їжі.

Так, як територія парку Новонароджених ніким не обслуговується, однак щоденно там проводить час велика кількість людей, постійно назріває проблема з його прибиранням. Особливо, питання загострюється у весняний період, коли все зеленіє і розквітає.

Як розповіла начальник дільниці зеленого господарства КП «СМУ» Наталія Пилипів, до толоки зголосилися понад 200 осіб, серед яких і керівництво Дрогобицької громади.

Прибирання стартували із 10 години ранку. До очищення парку від сміття та повалених дерев і гілок активно окрім місцевих мешканців, дітей та посадовців долучилися й внутрішньо переміщені особи – зокрема, понад 70 тимчасово переміщених осіб із гуртожитку, що на вулиці В .Великого, переселенці із гуртожитку коледжу нафти і газу та інші. Прибирали парк кілька годин. За цей час нам вдалося очистити від побутового сміття практично всю територію парку, а також 1/3 площі – від повалених старих дерев, – резюмувала Наталія Пилипів.

Усе зібране сміття посортували та спакували у великі сміттєві мішки, а також порубали на частини повалені дерева. Комунальними машинами усе сміття буде вивезено.

Окрім цього – із повалених дерев, силами комунальних служб, було облаштовано оригінальні лавки для відпочинку.

Як зазначає Наталія Пилипів, від багатьох присутніх сьогодні поступила ініціатива провести в місті дні озеленення та висадити молоді насадження. Тож найближчим часом комунальники проведуть і цю акцію.

По завершені робіт на усіх присутніх чекало частування – смачна уха від Управління культури та розвитку туризму.

Перейти до вмісту