Місцева програма «Пакунок малюка» – допомога молодим сім’ям від міської ради

9:20 23 Лютого 2023

Цього тижня семеро породіль отримали пакунки підтримки для малюків від міської ради Дрогобича. Жінки народили малюків у пологовій установі міста у ці дні. Зокрема, на світ з’явились шестеро хлопчиків та одна дівчинка. Троє малюків із сусідніх територіальних громад – Бориславської ТГ та Меденицької ТГ, інші – із Дрогобича та навколишніх сіл, що входять до складу нашої громади.

За доброю традицією – породіль із важливою та приємною подією у їхньому житті привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, які відвідали пологовий будинок. Матерям вручили пакунки допомоги, у яких найнеобхідніші речі для новонароджених – одяг, теплі пледи, засоби гігієни, пляшечки та дитячі забавки. Також для новонароджених із нашої громади вручили і перші вишивані боді.

Щиро радіємо, що попри непростий для нашої країни час в Дрогобичі на світ з’являються нові мешканці. Добре пам’ятаємо той період, коли у березні-червні у пологовому будинку нашого міста народжувалось чимало малюків із деокупованих територій. Саме тому і було прийнято рішення підтримувати усіх жінок, які в період війни народжують та дають нове життя. За вашими дітьми – майбутнє нашої нації, її подальший розвиток та розбудова. Тому щиро усіх вас вітаю та бажаю єдиного, щоб ваші діти ніколи в житті не знали, що таке війна, – підкреслив очільник міста Тарас Кучма.

Додамо, у Дрогобичі з ініціативи влади пакунки допомоги для породіль вирішили формувати з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів. Таким чином у місті Котермака підтримують та допомогають молодим сім’ям. Пакунки вручають як місцевим жінкам так і жінкам з числа ВПО чи сусідніх територіальних громад, яких застають у день візиту в пологовій установі міста. Тільки у минулому році таких пакунків вручили понад 300 штук.

Жінкам, яких в період відвідин посадовців мерії уже виписали із пологового будинку – вручають відповідні талони на отримання пакунків допомоги у 210 кабінеті міської ради (відділ сім’ї та молоді). Талони видають породіллям із Дрогобича та нашої територіальної громади.

Перейти до вмісту