Місто солі матиме оновлений статут: Як долучитися з пропозиціями?

14:40 9 Жовтня 2019

Ухвалять документ статуту громади Дрогобича уже наприкінці цього року, однак спершу висунуть на публічні обговорення серед дрогобичан у різних форматах.

Розробляють оновлений Статут територіальної громади Дрогобича у партнерстві з Радою Європи у межах розвитку програми «Дрогобич — Smart City».

У середу, 9 жовтня, у Дрогобицькій Ратуші під головуванням заступника міського голови, керуючого справами виконкому Володимира Коцюби відбулася засідання спеціального робочої групи з числа представників громадських активів міста та юристів з питання розроблення проекту документа Статуту громади.

«Статут громади є надзвичайно важливим для міста та людей, які у ньому живуть. У громадах, де він уже працює, неофіційно його називають своєрідною конституцією міста.

У цьому документі не тільки описується те, як місцеві ради повинні працювати, але й те, як громадяни можуть взяти участь у процесі прийняття рішень органами місцевого самоврядування. Всі ініціативи щодо відкритості і прозорості міста також включені. Ба більше, Статут територіальної громади, також регламентує процедуру звітування перед містянами. Тому ми повинні напрацювати його у якнайкращому та вигіднішому для дрогобичан форматі», — резюмував заступник міського голови, керуючий справами Володимир Коцюба.

Вже з четверга, 10 жовтня, напрацьований робочою групою проект Статуту громади Дрогобича буде опубліковано на інтернет-порталі ДМР для збору пропозицій, а впродовж 23-24 жовтня спільно з фахівцями Ради Європи проект Статуту пройде публічні обговорення з дрогобичанами та депутатським корпусом міста.

Під час обговорень кожен матиме змогу долучитись до його створення, внісши свої пропозиції.

Про час та місце обговорення буде повідомлено додатково.

Перейти до вмісту