​​Місто Дрогобич – гарний приклад якісної організації роботи з гуманітарною допомогою та внутрішньо переміщеними особами в регіонах

12:27 13 Березня 2022

Представники Міністерства соціальної політики України відвідали управління соціального захисту населення у м. Дрогобич та дізнались про стан справ щодо організації роботи з внутрішньо переміщеними особами.

У перший же день широкомаштабної агресії РФ в м. Дрогобич було створено Гуманітарний Координаційний Центр.

Центром налагоджено роботу за напрямками:
– Прийом, поселення та облік внутрішньо переміщених осіб,
– Збір коштів та гуманітарної допомоги для переселенців, а також збір коштів та необхідних речей для військових та добровольців територіальної оборони,
– Збір та доставка допомоги, що отримано з-за кордону,
– Координація всіх зусиль та волонтерського руху.

Наразі управлінням соціального захисту населення Дрогобицької міської ради взято на облік понад 2000 внутрішньо переміщених осіб. Кожній сім’ї було видано пакет з першочерговою допомогою, що містить продукти харчування, побутову хімію, засоби особистої гігієни, речі першої необхідності. Назагал видано близько 10 тон гуманітарної допомоги.

Загалом у місті прийнято та поселено понад 3000 переселенців у гуртожитках вищих навчальних закладів, технікумів та в 4 школах.

Всіх забезпечено безкоштовно – житлом, харчуванням, необхідним одягом, медичною та психологічною підтримкою, а для дітей організовано – щоденне корисне дозвілля.

Окрім допомоги переселенцям, які тимчасово проживають у громаді, Дрогобич організовує в допомогу містам, які через ворожі обстріли чи облогу опинились на межі гуманітарної кризи. Вже передано речі першої необхідності (продукти харчування, одяг, медикаменти), а також 3 карети швидкої допомоги.

До всіх процесів активно залучені місцеве товариство Червоного Хреста, благодійний фонд «Карітас СДЄ УГКЦ», волонтери та мешканці Дрогобицької громади.

Також, у Дрогобичі створено єдиний інформаційний центр, який надає необхідну інформацію та консультує як переміщених осіб, так і місцевих мешканців, які бажають долучитись до роботи.

Хороший результат та злагоджена робота всіх підрозділів організована та забезпечена завдяки міському голові Тарасу Кучмі, а саме його чіткому і відповідальному підходу до організації процесів у громаді.

Схід та захід, північ та південь, вся Україна разом! Всі ми наближаємо перемогу світла над темрявою.

Перейти до вмісту