Місто для дітей: у Дрогобичі напрацьовують концепцію розвитку дитячого простору

13:36 8 Червня 2022

Літня пора розпочинається з Міжнародного дня захисту дітей. Діти – це наше майбутнє, тому від їхнього розвитку, фізичного та психоемоційного здоров’я залежить те, наскільки сильним, успішним та реалізованим буде наступне покоління.

У Дрогобичі проживає багато сімей з дітьми – як дошкільного, так і шкільного віку. Зараз кількість юних мешканців громади лише поповнилась, адже до нас переїхало чимало внутрішньо переміщених осіб. Левова частка їх вже навчається у освітніх закладах громади та долучилася до громадських активностей.

Дрогобицька громада має декілька паркових зон з облаштованим відкритим простором для дитячих прогулянок, розвитку та цікавого проведення часу. Окрім цього в місті є як муніципальні, так і приватні центри розваг та розвитку дитячих талантів. У місті функціонують заклади спортивного виховання. Облаштовано низку спортивних майданчиків. Процес облаштування дитячого простору в громаді є безперервним.

Інвентар дитячих майданчиків потребує постійного оновлення, в той час як попит щоразу зростає, а вимоги серед дитячої аудиторії з кожним роком стають все вищими.

З метою моніторингу відвідування наявних на сьогоднішній день паркових зон, майданчиків та просторів для дитячого розвитку, а також збору ідей щодо необхідності доукомплектування існуючих дитячих та молодіжних просторів чи облаштування нових – за дорученням керівництва громади, управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій ініціює відкриті консультації з громадою.

Опитування зі збором інформації триватимуть впродовж двох тижнів. Головними респондентами будуть – батьки дітей, які користуються локаціями для прогулянок та розваг з дітьми, а також цільова аудиторія – молодь, яка проживає в громаді, користується громадським простором та може висловити побажання відносно необхідності розвитку та облаштування центрів дитячого розвитку чи відпочинку молоді в тих чи інших мікрорайонах міста.

Висловити свою думку можна, заповнивши форму за посиланням: https://forms.gle/ttTLG4YR8NWMi3Er9

Після збору та систематизації інформації, буде проведено спільне засідання молодіжних та дитячих громадських організацій та ініціативних груп міста, на якому учасники зможуть обговорити існуючий стан справ, висловити думку щодо зібраних пропозицій та обговорити шляхи подальшої реалізації проектів.

Нам важливо, щоб кожна дитина у нашій громаді відчувала себе щасливою!

Перейти до вмісту