«Мінімалка» 5000 гривень: Чи є кошти на збільшення зарплат дрогобицьким освітянам?

11:36 3 Вересня 2020

Мінімальна заробітна плата в Україні з 1 вересня поточного року зросла до 5 тисяч гривень на місяць.

Відповідно оклади тих, хто працює в бюджетній галузі, а це зокрема вчителі, медики, соціальні працівники, підвищаться із вересня у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати.

Чи є кошти на збільшення заробітних плат освітянам Дрогобича, – про це розповів начальник відділу освіти ДМР Петро Шев’як.

Посадовець зазначив, що у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати на зарплату вчителям до кінця року потрібно додаткових 2,8 мільйона гривень. Необхідні кошти виділили з держбюджету в межах освітньої субвенції.

За словами головного освітянина міста, доплату до заробітних плат повинні отримати не лише педагогічні працівники, а й технічний персонал. Однак, технічні працівники отримують заробітні плати не за рахунок коштів освітньої субвенції державного бюджету, а з місцевого бюджету Дрогобича. Тому, як роз’яснив Петро Шев’як, доплату до окладів техпрацівників у зв`язку зі збільшення «мінімалки» можливо провести лише з місцевого бюджету.

«На разі економісти відділу освіти ДМР прораховують скільки коштів необхідно на доплату до зарплат техпрацівників, однак це буде чимала сума. Ці кошти гарантують доплатити з міського бюджету», – зазначив Петро Шев’як.

Зазначимо, підвищення «мінімалки» з вересня поточного року є першим етапом, наступне зростання планують з 2021 року до 6 тисяч гривень, а протягом 2021 року мінімальна зарплата має зрости до 6,5 тисяч гривень.

Перейти до вмісту