Міжрегіональний координаційний штаб з протидії коронавірусу: Пропозицію об’єднати зусилля підтримали як керівники міст, так і керівники силових структур та надзвичайники

18:51 23 Березня 2020

У Дрогобицькій міській раді відбулося перше засідання Міжрегіонального координаційного штабу з протидії коронавірусу.

Участь у засіданні взяли міські голови чи їх представники Дрогобича, Стебника, Борислава, Трускавця, Дрогобицького району, очільники силових структур та служб з надзвичайних ситуацій.

У ході засідання прийнято рішення до 25 березня на кожній окремій території визначити потреби лікарень в засобах індивідуального захисту, дезінфікуючих та лікарських засобів, а також інших матеріальних засобів, які необхідні для протидії коронавірусу.

«Є легший варіант – те, що ми зараз переживаємо. Але можливий і гірший розвиток подій, тому ми повинні випередити події та скоординувати свої дії», – звернувся до учасників засідання міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Ініціативу Тараса Кучми щодо створення Міжрегіонального координаціного штабу з протидії коронавірусу підтримали, як керівники міст, так і керівники силових структур та надзвичайники.

У ході засідання було порушено питання алгоритму дій кожної служби при виявленні підозри на коронавірус та логістики госпіталізації можливих інфікованих пацієнтів з територій.

Володимир Чуба – начальник відділу охорони здоров’я ДМР, наголосив, що при найгіршому розвитку подій при заповненні Стебницької лікарні хворими, буде потреба у госпіталізації пацієнтів до інших лікувальних закладів регіону. Відтак перелічив вимоги для лікарень.

Погодили й питання накопичення резервних запасів.

За пропозицією учасників засідання головою Штабу обрано Тараса Кучму.

Відтак, на 25 березня заплановано чергове засідання координаційного штабу.

Для оповіщення населення регіону прийнято рішення, що при штабі функціонуватиме інформаційний центр. Такі ж центри функціонуватиме для координації дій медиків та надзвичайників.

Перейти до вмісту