Міжнародна допомога: до Дрогобича завітала почесна гостя з французького міста Сабле сюр Сарт

11:16 3 Липня 2022

Дрогобич і Сабле сюр Сарт продовжують партнерську співпрацю. Після повномасштабного вторгнення росії на терени України мешканці громади, зокрема волонтери, представники бізнесу, спільно з місцевим самоврядуванням розпочали активну співпрацю з іноземними партнерами для залучення допомоги Україні та її народу. Одним з таких міст стало французьке Сабле сюр Сарт. Саме звідти вдалося отримати гуманітарну допомогу, а шістдесят громадян України були скеровані туди як біженці. Частині було надано медичну допомогу та реабілітацію.

Днями до Дрогобича завітала громадянка Франції Бенедикт Ашетт. Її візит став можливим завдяки благодійному фонду «Місія за Україну», який очолює директор Олександр Мисишин. Саме цей фонд підтримує партнерські відносини з Сабле сюр Сарт.

У Дрогобицькій ратуші пані Бенедикт побувала на прийомі у міського голови Тараса Кучми, зустрілася з представниками служб соціального захисту населення, відвідала вимушено переселених осіб.

Гостя поділилася інформацією про те, як мерія французького міста Сабле сюр Сарт та компанія Салескі, котра неодноразово надавала для Дрогобича гуманітарні вантажі, організовують заходи для гостей з України.

Бенедикт Ашетт повідомила, що цього разу вона привезла до Дрогобича гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування для ВПО, а наступного разу вона планує профінансувати закупівлю партії засобів індивідуального захисту для бійців, які боронять нашу країну, а саме тактичні навушники, які вберігають слух від розривів снарядів.

Своєю чергою міський голова Тарас Кучма висловив подяку почесній гості та фонду «Місія за Україну». Він наголосив, що завдяки консолідації зусиль бізнесу, громади, волонтерів, фондів, місцевого самоврядування і міжнародних партнерів, вдається забезпечити потреби армії та ВПО, і найважливіше – ця співпраця наближає перемогу над ворогом.

В знак подяки для гості вручили презенти та організували екскурсію мальовничим Дрогобичем.

До слова, зараз тривають перемовини, щоб налагодити партнерську співпрацю між місцевим самоврядуванням Дрогобича та Сабле сюр Сарт.

Перейти до вмісту