Моніторинг якості повітря: спливає термін консультацій з визначення локацій встановлення станцій

17:21 13 Вересня 2022

Завтра, 14 вересня, – останній день електронних консультацій з громадою «Де встановити станції моніторингу якості повітря?».

Громадська організація «SaveDnipro» впроваджує в Україні проект з моніторингу якості повітря. У межах співпраці, Дрогобицька громада отримала три станції моніторингу якості повітря. Один з цих датчиків встановлено на вулиці Євгена Коновальця у Дрогобичі. Два інших планують встановити в інших локаціях, на території громади. Визначення локацій відбувається шляхом проведення консультацій з громадою.

Як наголошують ІТ-фахівці, для встановлення таких станцій потрібно визначити об’єкти, до яких підведено мережу Інтернет (Wi-Fi) та доступ до електромережі.

Зважаючи на мапу територіальної громади, одну зі станцій можна розмістити у місті Стебник, іншу – в локації сіл Лішня або Брониця.

В управлінні цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, запрошують мешканців громади залишати пропозиції. Після завершення консультацій буде проведено робочу нараду, на якій фахівці приймуть рішення щодо місць встановлення станцій моніторингу якості повітря.

Обговорення доступне на платформі EDEM за посиланням: https://consult.e-dem.ua/consultations/440

Перейти до вмісту