Молодіжна академія – новий формат розвитку дітей та молоді

12:55 9 Квітня 2021

У Дрогобицькій громаді пропонують започаткувати Молодіжну академію для дітей та молоді. З такою ініціативою виступили директор КУ «Інститут міста» Володимир Кондзьолка та начальниця відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту Олександра Пашко.

У четвер, 8 квітня, у міській раді відбулася ознайомча зустріч ініціаторів та представників навчальних закладів громади.

Володимир Кондзьолка та Олександра Пашко роз’яснили учасникам зустрічі, що Молодіжна академія – новий формат залучення дітей та молоді до наукових проектів, дослідження проблем міста та громади, напрацювання шляхів їх вирішення.

Володимир Кондзьолка навів успішний приклад співпраці зі студентами біологічного факультету педуніверситету, коли студенти дослідили та презентували місцевому самоврядуванню дослідження стану річки Серет.

За словами Володимира Кондзьолки, наука має носити прикладний характер, а молоді люди мають вчитися бути соціально активними.

Оскільки пропонований формат роботи – це позакласна робота, освітяни мають обговорити ідею у навчальних закладах. Відтак вже на наступній зустрічі будуть більш предметно говорити про напрями роботи та наукових досліджень.

Перейти до вмісту