Молитва єднає: у гарнізонному храмі провели святкову літургію за участі військовослужбовців та небайдужих дрогобичан

15:10 7 Липня 2022

Сьогодні, з нагоди християнського свята Різдва Іоанна Предтечі, у гарнізонному храмі імені Петра Сагайдачного, який облаштували на місці колишньої церкви московського патріархату, відбулась друга урочиста літургія.

Її відслужили священнослужителі Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України. Участь у літургії взяли прихожани храму, військовослужбовці, члени добровольчих військових формувань та небайдужі дрогобичани.

Роль церковного хору професійно виконав колектив Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

Долучилось до спільної молитви і керівництво Дрогобицької громади.

Цей храм має стати місцем для спільної молитви усіх військових – незалежно від того, хто в яку церкву ходить. В подальшому плануємо облаштувати тут алею пам’яті, щоб кожного дня, проходячи повз цей храм ми віддавали шану тим, хто віддав своє життя за Україну. А на спільних молитвах підтримували віру та бойовий дух наших воїнів, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Святкові літургії проводитимуть в храмі щонеділі о 12.00. До молитви за Україну та в підтримку українських захисників запрошують долучатись усіх небайдужих мешканців та гостей міста.

Гарнізонний храм один, він об’єднує всіх військових нашого округу. Тому ми щиро запрошуємо усіх захисників приходити на служби Божі, разом з своїми сім’ями та молитись за нашу перемогу, – закликав протоієрей Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України Андрій Безушко.

Нагадаємо, гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного облаштували на місці колишнього храму УПЦ МП – на вулиці Трускавецькій, 56 у Дрогобичі.

Перейти до вмісту