Можливості для бізнесу: президентка польської асоціації «Військова допомога» зустрілась з бізнесом, який релокував до Дрогобича

11:46 7 Липня 2022

Вчора у світлиці Дрогобицької міської ради зібрались представники приватного бізнесу, який релокував до Дрогобича, рятуючи своє виробництво від ворожих обстрілів чи загрози окупації.

Таких підприємств, які вже відновили свою діяльність у Дрогобицькій громаді – більше десятка. Місто намагалось створити максимально комфортні умови для переїзду бізнесу та його діяльності в нашій громаді. Підприємствам надали повний супровід та підтримку в процесі релокації і, навіть після відновлення роботи, з кожним з них підтримується тісна комунікація.

Вчора до Дрогобича завітала президентка та засновниця польської асоціації «Військова допомога» Мілена Шпатх. Вона зустрілась з представниками релокованих підприємств, які вже працюють у Дрогобичі. Зустріч пройшла під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа. Організувало захід управління інвестицій та економічного розвитку. Так як не всі релоковані підприємці достатньо добре знають польську мову, з перекладом допомагала керівниця Дрогобицького ТІЦ Ірина Марків.

В ході спілкування присутні коротко розповіли про свій бізнес, про процес відновлення роботи у Дрогобицькій громаді та потреби, які подекуди необхідні для повноцінного відновлення виробничих потужностей.

Гостя, в свою чергу, ознайомила присутніх з можливостями підтримки бізнесу та грантовими програмами, які можна отримати від Європи.

Попри те, що Україна не є членом Євросоюзу, Польща готова фінансувати чимало проектів та підтримувати український бізнес. Можна отримати кошти на придбання обладнання та запуск того чи іншого виробництва, яке підтримає роботу релокованого бізнесу та економіку України загалом, – наголосила Мілена Шпатх.

Після спілкування з релокованим бізнесом, Мілена Шпатх мала зустріч з міським головою Тарасом Кучмою. Головною темою розмови стала організація майбутнього бізнес-форуму в Польщі, до якого планують залучити чимало українських та польських бізнесменів, в тому числі релокований бізнес, який відновив свою роботу на теренах заходу України.

Головна мета майбутнього форуму – поділ досвідом, реалізація спільних проектів та максимальний розвиток бізнесового потенціалу, задля підтримки економіки, що в свою чергу забезпечує сплату податків та зміцнює сили України у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, що під час минулого візиту до Дрогобича, польська волонтерка доставила до Дрогобича гуманітарну допомогу від польської асоціації «Військова допомога». Мілена Шпатх активно працює над залученням польського бізнесу до допомоги в реалізації проектів Дрогобицької громади та підтримки України загалом.

Перейти до вмісту