Мобілізує й нині на боротьбу з російським окупантом: у Дрогобичі вшанували Тараса Шевченка

11:35 9 Березня 2022

9 березня – виповнилася 208 річниця з дня народження Тараса Шевченка. У Дрогобичі до монумента Кобзаря поклали квіти та виконали Гімн України.

Масові загальноміські заходи цьогоріч скасували, через воєнний стан у країні. Керівництво міста, депутати та представники структурних підрозділів міської ради, спільно з громадою, помолилися за упокій душі Пророка. А також за опіку українських воїнів, які сьогодні дають гідну відсіч окупанту. Молитву очолив отець Іван Паньків, котрий закликав присутніх до спокою та вміння у складний час чути один одного.

Прислухатися до Шевченка та його пророчих віянь до боротьби, який все своє свідоме життя кликав українців давати гідну відсіч московитам –закликав присутніх керманич міста Тарас Кучма.

Сьогодні ми відкрито і щиро дивимось один одному в очі, бо саме в наш час народжується потужна та сильна нація. Нація, яка бореться з найбільшим злом світу – московитами. Заради мирної України, заради спокою людей, які прибули до нас із Бучі, Києва, Ірпеня та інших міст – маємо мужньо тримати оборону і відтісняти ворога із нашої землі. Дрогобич не буде ніколи окупований російським чоботом, бо на нашій землі буде або останній дрогобичанин, або останній окупант. Перемога буде за нами!, – наголосив Тарас Кучма.

Завершили захід пророчими словами Кобзаря «Борітеся, поборите!» та спільним виконанням Гімну України.

Ведучим заходу був Іван Сех.

 

Перейти до вмісту