Ми повинні забезпечити не лише протидію ворогу, а й захистити громади на місцях, – Тарас Кучма на засіданні Правління Асоціації міст України

13:37 23 Лютого 2022

У середу, 23 лютого, міський голова Дрогобича Тарас Кучма взяв участь в позачерговому засіданні Правління Асоціації міст України.

Ключове питання, яке обговорили під час онлайн-зустрічі – виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років між Кабінетом Міністрів України, НАК «Нафтогаз України» і Палатою місцевих та регіональних влад.

Під час засідання вели мову й про безпекову ситуацію в Україні. Очільники громад поділилися станом справ у містах, зокрема тих, які знаходяться у прикордонній зоні.

Голова Асоціації Віталій Кличко поінформував про стан справ у столиці. За його словами, проблема у населення одна – у крамницях з продажу зброї не залишилося жодного патрона.

Загалом кияни спокійно займаються своїми справами, але відважні духом готуються до оборони Києва.

Своєю чергою Тарас Кучма, закликав колег звернутися у відповідні державні органи з проханням якнайшвидше врегулювати ситуацію з формуванням добровольчих загонів тероборони. Міський голова пояснив, що це потрібно для захисту громад, зокрема на західних теренах, де можуть діяти диверсійні групи.

«У Дрогобичі є чимало військових, які за станом здоров’я не можуть продовжувати службу, але готові долучитися до охорони порядку у своєму рідному місті. Також зголошується чимало людей, які є пенсійного віку, але у такий час хочуть бути корисними громаді», – наголосив Тарас Кучма.

Під завершення засідання Віталій Кличко наголосив, що ми всі на своїй рідній землі і закликав очільників громад максимально підготуватися до захисту своїх територій.

Перейти до вмісту