«Мешканці окупованих міст просили передати не стільки продукти харчування, як корм для тварин», – Тарас Кучма подякував волонтерським організаціям міста за опіку над безпритульними тваринами

16:56 8 Грудня 2022

7 грудня за ініціативи відділу сім’ї та молоді відбулась зустріч міського голови Дрогобича із представниками волонтерських організацій, які опікуються в нашому регіоні безпритульними тваринами. Їм очільник міста вручив переноски для транспортування чотирилапих, а також корм для тварин, який передали міжнародні партнери та доброчинці.

За опіку над безпритульними чотирилапими, а також турботу над хворими тваринами Тарас Кучма вручив волонтерам регіону подячні грамоти.

Дякую кожному із вас за те, що віддаєте частинку своєї душі, коштів та часу і опікуєтеся чотирилапими, які не мають господарів. Українці в плані безпритульних тварин дуже чутливі – добре пам’ятаю той факт, коли ми комунікували із мешканцями постраждалих від обстрілів міст Бучі, Ірпеня та інших і запитували їх, що передати для потреб громади. Вразило те, що люди просили не стільки хліба та їжі для себе, як молоко для дітей та корм для тварин. Це свідчить про наш гуманізм та відповідальність. Гуманізмом на теренах нашого краю займаєтесь ви, бо опікуєтесь тими, хто не в змозі подбати про себе – ви лікуєте чотирилапих, стерилізуєте, перетримуєте їх. За це вам низький уклін та вдячність, – наголосив Тарас Кучма.

Також за круглим столом обговорили і питання, які найбільше турбують волонтерські організації громади. Як повідомили зоозахисники – у Дрогобичі бракує цілодобової ветеринарної клініки, яка б забезпечувала надання невідкладної допомоги для чотирилапих. Очільник міста наголосив, що підтримує таку ініціативу, однак тут також потрібна й допомога з боку держави.

Ми готові у співфінансуванні 50х50 долучитись до роботи такого цілодобового медичного поста для безпритульних тварин. Однак, тут також потрібна турбота з боку держави, оскільки робота такого пункту має бути забезпечена необхідною апаратурою – найперше рентгеном, ліками та професійними ветеринарами, – підкреслив Тарас Кучма.

Волонтери розповіли очільнику міста і про їхню опіку над пораненими тваринами та тими, які є інвалідами. Таких чотирилапих зоозахисники виходжують як з рідних міст так і тих тварин, яких евакуювали із східних теренів. Багатьох із таких тварин вдалось прилаштувати закордон у сім’ї, які взяли на утримання домашніх улюбленців із певними вадами.

Перейти до вмісту