Мер словенського міста Храстнік відвідав з робочим візитом Дрогобич та підписав угоду про співпрацю

17:16 28 Квітня 2022

Кількість міст-побратимів Дрогобича збільшується – 28 квітня підписано угоду про наміри подальшої співпраці із словенським містом Храстнік. Уся річ у тому, що днями мер словенського міста Марко Функл із робочим візитом відвідав місто Котермака та мав зустріч із очільником громади Тарасом Кучмою. Візит носив подвійний характер: Храстнік скерував та надіслав у Дрогобич потужну гуманітарну допомогу, відтак було підписали угоду про подальшу співпрацю між двома містами.

Місто Храстнік розміщене 80 км від столиці Словенії, Любляни. Промислова складова економіки міста – це найбільший в Європі завод скла, а також хімічне підприємство. Регіон тривалий час був шахтарським, однак наразі більшість шахт закриті.

Словеньські партнери, розуміючи болючу проблему України, напружену боротьбу за свої землі із московським окупантом, привезли в Дрогобич гуманітарну допомогу. Мова іде про електрогенератори, ліжка та матраци, дитячу їжу, воду, санітарні матеріали, ковдри, пральний порошок та інші потрібні речі. Велика частина цієї допомоги безпосередньо із міста Храстнік. Також до збірки потрібних речей і допомоги долучилися 16 словенських міст. Частину гумдопомоги уже скерували в інші міста України – Тростянець і Буча, які зазнали значних руйнувань в ході російської окупації.

У ході офіційної зустрічі у Дрогобичі між мерами двох міст – Тарасом Кучмою та Марком Функлером підписано угоду про майбутню співпрацю. Це означає посилення партнерських відносин між Дрогобичем та Храстніком у галузях освіти, культури, економіки та надання допомоги Україні.

Приїзд закордонних партнерів відбувся завдяки комунікації з командою КУ “Інститут міста Дрогобича”.

Перейти до вмісту