Медустанови міста продовжують приймати переселенців – кількість шпиталізованих за останній тиждень збільшилася на 100 осіб

13:59 21 Березня 2022

Медичні заклади міста в достатній кількості забезпечені медикаментами – таку інформацію 21 березня, на щотижневій понеділковій нараді, озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За словами головного медика міста, станом на ранок понеділка зросла кількість шпиталізованих осіб в медичні установи міста Котермака.

Так, 21 березня, в стаціонарах лікарень міста перебуває 404 особи. Із них – 85 осіб внутрішньо переміщені. Якщо порівнювати цю цифру із минулим тижнем, то кількість шпиталізованих пацієнтів із числа переселенців збільшилася на 100 осіб. Мова іде як про дітей, так і дорослих пацієнтів, – зазначив Володимир Чуба.

Що стосується медичного забезпечення лікарень міста, то за твердженнями Володимира Чуби, всі медустанови Дрогобича, наразі, в достатній кількості забезпечені ліками та іншими необхідними медичними препаратами. Однак, як наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма це не означає, що не слід робити розумний запас ліків на довготривалий період.

Навантаження на медицину міста іде кожного дня, оскільки щоденно у місто прибувають нові і нові внутрішньо переміщені особи. Тому закликаю медичні заклади робити запас ліків – оскільки не відомо, скільки переселенців нам доведеться ще прийняти. Паралельно, Дрогобич постійно скеровує допомогу у гарячі точки, як на передову так і міста, які обстрілює окупант. Мова іде про ліки, речі першої необхідності тощо. Усе скеровуємо в ті міста, де сьогодні наростає гуманітарна катастрофа, – підкреслив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту