Матерів-героїнь Дрогобича привітали із святом та подякували за подвиг батьківства

16:59 7 Травня 2022

У другу неділю травня в Україні відзначають День матері. Цьогорічне свято із нотами суму – в Україні триває війна, тож чимало матерів чекають на своїх синів та доньок із передової. Щоб хоч трішки розрадити матерів та додати їм позитиву у сьогоднішній час – у Дрогобицькій міській раді 6 травня привітали тридцятьох жінок, які гордо носять звання мати-героїня.

Захід ініціювало керівництво міста, а також відділ сім’ї та молоді. Керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко спільно із радницею міського голови Світланою Маменькою вручили запрошеним матерям квіти та подарунки, а також побажали міцного здоров’я і мирного неба.

Мати-героїня це жінка, яка не відмовила Богові та привела у цей світ п’ятеро та більше дітей. За кожною дитиною стоїть титанічна материнська турбота, опіка, недоспані ночі та щира любов. За це вас цінуємо, поважаємо і маємо приємність вітати зі святом. Нехай ваші серця щоденно зігріває любов дітей та їхня підтримка! Миру нам усім та ясного неба, – резюмувала Олександра Пашко.

Доповненням до слів вітань стали творчі дарунки талановитої молоді міста. Зокрема, учениця Ліцею №1 Ангеліна Марчишин продекламувала поезію про матір, а Вікторія Бардак, учениця музичної школи №1 заграла на бандурі та виконала музичну композицію «Люблю цей світ».

Сьогодні через агресію росії ми втрачаємо кращих синів та доньок України, однак, маємо як ніколи продемонструвати світові, що українці непереможні. І завдячуючи вам нове життя іде у світ і нестиме продовження нашої квітучої нації, – звернулася до матерів радниця міського голови Світлана Маменька.

Додамо, з 2004 року у Дрогобичі статус мати-героїня отримали 97 жінок. Із них 90 – саме з Дрогобича. За останній рік це звання присвоїли 7 матерям із Дрогобицької МТГ.

Перейти до вмісту