Масові заходи до Дня народження Тараса Шевченка скасовано

12:03 4 Березня 2020

На підставі рішення комісії ТЕБ та НС Львівської обласної державної адміністрації та розпорядження міського голови Дрогобича від 2 березня на території міста обмежено проведення масових заходів.

З нагоди відзначення 206-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка у Дрогобичі планували провести низку загальноміських заходів як для дорослих, так і дітей.

Однак, з метою вжиття протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, у місті обмежено проведення попередньо запланованих загальноміських мистецьких програм до Дня народження Тараса Шевченка із залученням великої кількості осіб.

Відповідне розпорядження у середу, 4 березня, підписав міський голова Тараса Кучма.

Як повідомляють у відділі культури та мистецтв ДМР, вшанують пам`ять Тараса Шевченка покладанням квітів до підніжжя пам`ятника Великому Кобзарю, яке відбудеться у понеділок, 9 березня, о 10:00.

Урочистий вечір та виставу «Мати-наймичка» за мотивами поеми Тараса Шевченка «Наймичка» у постановці Львівського академічного обласного музично-драматичного театру  імені Юрія Дрогобича, який мав відбутись у цей же день о 16:00, та низку інших масових заходів – відмінили.

Серед відмінених масових заходів, приурочених Дню народженню Тараса Шевченка, й мистецька програма Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» «Свою  Україну любіть…», яку планували презентувати глядачам 10 березня у Народному домі імені Івана Франка.

Перейти до вмісту