Максим Козицький та Тарас Кучма погодили початок реконструкції приймального відділення КНП «ДМЛ №1»

18:21 24 Липня 2020

Голова ЛОДА Максим Козицький в межах візиту на Дрогобиччину 24 липня завітав до медустанов міста Дрогобича. Про стан справ та перспективу розвитку медицини у Дрогобичі, а відтак й майбутньої ОТГ очільника області проінформували міський голова Дрогобича Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

У ході візиту посадовці продемонстрували роботу відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, яке відкрили рік тому на базі першої міської лікарні.

Також голова ЛОДА побував у інфекційному відділенні Дрогобицької дитячої лікарні. Для початку роботи цього відділення необхідно облаштувати вентиляційну систему з біофільтрацією, вартість якої зараз становить в межах 4 мільйонів гривень. Керівництво міста звернулося з проханням до обласного очільника посприяти у виділенні коштів для реалізації цього проекту, адже приміщення вже капітально відремонтовано за кошти міського бюджету.

Головною метою візиту Максима Козицького до КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» було ознайомлення з початком реалізації проєкту реконструкції приймального відділення з подальшим створенням на його базі відділення екстреної медичної допомоги лікарні інтенсивного лікування другого рівня.

Генеральний директор КНП «ДМЛ №1» Андрій Коцюба продемонстрував проєкт оновлення приймального відділення. Відтак посадовці обговорили сам хід та фінансування робіт. Для початку погоджено, що ЛОДА виділить 12 млн грн. Тільки для проведення ремонтних робіт потрібно 22 млн грн. Крім цього, Кабміном буде профінансовано закупівлю медобладнання на суму понад 39,5 млн грн. Загальна вартість проєкту становить 62,5 млн грн.

Завершився візит Максима Козицького оглядинами лікарняного містечка, де за останні роки вдалося капітально відремонтувати дорогу, облаштувати парковки та благоустрій.

Перейти до вмісту