Ліцей №4 імені Лесі Українки здобув перемогу в грантовому конкурсі Сlass Расk 2021-2022 на впровадження Міжнародної програми First LЕGО League для дітей 6-16 років

14:34 30 Вересня 2021

ГО «Міжнародна організація «Інноваційні освітні технології» організувала проведення в Україні конкурсу для отримання гранту Сlass Расk 2021-2022, який профінансований благодійним фондом LЕGО Foundation та міжнародною організацією First.

Грант Class Pack 2021-2022 – розроблений спеціально для залучення дітей до програми First LЕGО League, яка надихає школярів вивчати освітні SТЕМ-напрями – науку, технологію, інженерію, програмування, математику в рамках навчального процесу.

Програма First LЕGО League ґрунтується на знаннях з робототехніки та розроблена на основі конструкторів LЕGО спеціально для учнів початкової, середньої та старшої школи. Місія програми полягає у тому, щоб показати учням та вчителям через цікаве навчання, що світ науки та технологій є неймовірно захоплюючим та відкриває нові можливості. Сьогодні така програма функціонує в 320 закладах України.

За отримання Гранту змагалися понад 200 навчальних закладів із різних куточків України. Ліцей №4 імені Лесі Українки представив себе на найвищому рівні, внаслідок чого отримав перемогу в грантовому конкурсі Сlass Расk 2021-2022. Це означає, що освітня установа впроваджуватиме Міжнародну програму First LЕGО League для дітей 6-16 років та отримає набори від благодійного фонду LЕGО Foundation та організації First. Мова іде про отримання навчальних засобів загальною вартістю 257 897 грн, а саме:
❖ LEGO Education SРІКЕ базовий набір – 5 шт.
❖ LEGO Education SРІКЕ ресурсний набір – 5шт.
❖ Планшет електронний – 10 шт.
❖ Поле сезону з деталями LEGO – 2 шт.
❖ LEGO Education WeDo 2.0 базовий набір- 7 шт.
❖ Обов’язковий набір сезону Ехрlore Іnspire – 7 шт.

Матеріали Гранту забезпечують повноцінні самостійні заняття у школі, розвивають в дітей навички програмування, конструювання, проектної діяльності та роботи в команді.

Разом з тим, у закладу є свої зобов’язання, зокрема, протягом першого року дії Гранту Ліцей №4 імені Лесі Українки має провести місцеві змагання – так званий фестиваль із залученням інноваційних освітніх технологій. Фестиваль має пройти у 2022 році.

Фото з соцмереж

Перейти до вмісту