Літературні читання з ароматом кави: у Бібліотеці Чорновола започаткували мистецькі зустрічі

12:38 20 Вересня 2022

Вчора, 19 вересня, у Дрогобицькій бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола панувала творча атмосфера з ароматом кави. У читальному залі відбулась перша зустріч в межах проекту «Осінній вечір з книгою і кавою».

На захід був запрошений Володимир Садовий — краєзнавець, колекціонер, який презентував останній випуск газети «Сторінки з минулого», присвячений Дню міста Дрогобича.

На зустрічі глядачі мали змогу насолодитись творчою компанією Галини Брич — поетеси, авторки яка пише не лише про Дрогобич, але й про події сьогодення. У її доробку присутні такі поетичні збірки, як «За покликом серця», «Черпаю слово з джерела», «Ціловане сонцем» та Єва Райська – журналістка, письменниця, перекладач, авторка книги «Півтора неба» та цікавих репортажів.

Головним гостем мистецької імпрези був письменник, доктор філософії з мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, голова ТО драматургів НСПУ, лауреат Державної премії імені І. П. Котляревського Василь Неволов. Митець презентував свою книгу «Поки перо рука тримає», фоліант є лауреатом всеукраїнського конкурсу «Краща Київська книга року» у 2020-2022 рр.

Окрім презентації своєї книги, Василь Неволов подарував дрогобицькій книгозбірні близько 300 книг зі своєї власної бібліотеки.

Опісля літературних читань присутні мали змогу насолодитись грою на бандурі вихованців Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського та переглянути мультимедійну презентацію «Дрогобич у світлинах Ігоря Фецяка».

Теплоти спілкуванню додала запашна кава з присмаком солі від місцевих підприємців, яку заварювали на піску.

Як розповіла керівник бібліотечної системи Марта Андрусик, такі зустрічі планують проводити і надалі в межах проекту «Осінній вечір з кавою і книгою». Зокрема, є ідея долучити до онлайн-зустрічей тих майстрів пера, митців та видатних людей, які активно залучені до акції «Подаруй бібліотеці книгу» та дарували свої літературні доробки у Дрогобич.

Захід відбувся в межах відзначення 931 річниці з Дня уродин Дрогобича, організатор імпрези – Управління культури та розвитку туризму.

Перейти до вмісту