Львівська ОДА планує розширити географію пацієнтів Стебницької лікарні під час пандемії

14:21 15 Квітня 2020

Департамент охорони здоров`я Львівської ОДА планує у випадку масового спалаху коронавірусу госпіталізовувати у Стебницьку міську лікарню не лише мешканців Дрогобиччини – Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та Дрогобицького району, а й сусідніх територій.

До цього списку, можливо, ввійдуть ще Самбірський, Старосамбірський, Турківський та Сколівський райони.

Про це повідомив начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба під час засідання Міжрегіонального штабу з протидії коронавірусу на Дрогобиччині.

Розгляд такої пропозиції на обласному рівні зумовлений тим, що керівництво Дрогобича та Стебника у стислі терміни найфаховіше забезпечили готовність Стебницької лікарні до прийому хворих на коронавірус. На разі терміном на один місяць Стебницька міська лікарня забезпечена всім необхідним.

Рудківська та Стрийська лікарні, які як і Стебницька визначені резервними госпітальними базами для надання медичної допомоги мешканцям своїх територій з ознаками захворювання на коронавірус, станом на сьогодні не готові до прийому пацієнтів. Сусідні райони, з яких госпіталізованих пропонують скеровувати до Стебницької міської лікарні, мали б обслуговувати у Рудківській лікарні.

«Як відділ охорони здоров`я, так і адміністрація та лікарі Стебницької лікарні, меценати і навіть будівельники за ці тижні зробили можливе і неможливе, щоб підготувати заклад до прийому пацієнтів із захворювання на коронавірус. Дякую кожному з них, бо це титанічна праця, яку ми зуміли зробити разом. В цій лікарні за роки не робились стільки, скільки за останні тижні. Сподіваємось, що озброєння лікарні усім необхідним не знадобиться нам у боротьбі з цією хворобою, але ми зробили все від нас можливе, щоб забезпечити наших мешканців відповідною медичною допомогою у випадку потреби», – прокоментував ситуацію міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

При остаточному прийнятті такого рішення представники Міжрегіонального координаційного штабу протидії коронавірусу на Дрогобиччині клопотатимуть перед ЛОДА про фінансове сприяння для Стебницької міської ради з боку вище озвучених додаткових територій.

Перейти до вмісту