«Львівобленерго» закликає споживачів вмикати електроприлади поступово

10:21 25 Листопада 2022

У зв’язку з масованими ракетними обстрілами, по всій території України спостерігається тимчасове знеструмлення атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об’єкти електропередачі.

У «Львівобленерго» закликають споживачів вмикати електроприлади поступово.

Споживачі електроенергії невід’ємна частина енергосистеми. Тому кожен може або допомогти, або нашкодити енергетичному фронту. Після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово — спочатку освітлення, потім прилади з невисокою потужністю. Зарядіть ліхтарики, телефони та інші потрібні гаджети, щоб бути на зв’язку — повідомляють у «Львівобленерго».

Таку побутову техніку як пилососи, пральні машини, обігрівачі та інші потужні прилади просять не вмикати у перші години подачі електроенергії.

За допомогою резервних схем енергетики намагаються оперативно відновлювати електропостачання. Однак, якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — в електромережі якийсь час можуть бути присутні перебої. Енергетики роблять все можливе для стабілізації електропостачання. Але, зважаючи на масштаби уражень, на це знадобиться час.

Перейти до вмісту