ЛОДА підтримала позицію Дрогобича про збереження солеварні, як пам`ятки архітектури місцевого значення

11:51 25 Лютого 2020

«Дрогобицьку солеварню необхідно зберегти як пам’ятку», – саме таку позицію Львівська обласна державна адміністрація скерувала вчора, 24 лютого, до Фонду держмайна України.

Про це йдеться на офіційному сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, попередньо Дрогобицька міська рада вже зверталась до Фонду держмайна України щодо збереження солеварні у власності міста, тим самим унеможлививши її приватизацію.
Рішення звернутися до в.о. Голови Фонду державного майна України Віталія Трубара щодо передачі майнового комплексу ДП «Дрогобицький солевиварювальний завод» у довгострокову оренду Дрогобицькій міській раді було прийнято на черговому засіданні сесії Дрогобицької міської ради 29 листопада.

Львівська обласна рада також підтримує ініціативу щодо передачі майнового комплексу ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» у комунальну власність територіальної громади Дрогобича.

На сесії 24 грудня 2019 року депутати проголосували відповідне звернення до Кабміну.

Окрім цього, активні дрогобичани разом з керівництвом міста розробили концепцію ревіталізації Дрогобицької солеварні.

Нагадаємо, постановою Кабміну від 25 листопада 2019 року Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод» виставлено на приватизацію.

Як зазначають у ЛОДА, на початку лютого цього року Уряду надійшло звернення з проханням про черговий перегляд рішення Уряду щодо приватизації чи змін у комплексі солеварні в Дрогобичі. Відтак Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підписав доручення надати повний експертний висновок для Фонду держмайна України. У відповідь на доручення Прем’єр-міністра України у департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА зазначили, що комплекс споруд Дрогобицького солеварного заводу є пам’яткою архітектури місцевого значення.

«За всіма експертними висновками та на моє тверде переконання, солеварня у Дрогобичі має стати цікавим діючим підприємством-пам’яткою», – зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Перейти до вмісту