Кількість недужих на Covid на Дрогобиччині продовжує зростати: медики закликають вакцинуватися

11:32 22 Серпня 2022

Станом на 22 серпня в стаціонарі інфекційного відділу Стебницької лікарні перебуває 8 пацієнтів, їхній стан – середньої важкості. Таку інформацію на щотижневій апаратній нараді озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За його словами – кількість хворих на Дрогобиччині зросла. Так позаминулого тижня було діагностовано 32 нові випадки виявлених хворих, станом на понеділок 22 серпня – 37 недужих.

Маємо в загальному невтішну ситуацію на Львівщині, кількість ковідних пацієнтів щотижня збільшується практично вдвічі. Паралельно, зростання числа хворих відбувається в країнах Європи та в Україні загалом. Напередодні початку навчального року важливо вжити всіх профілактичних заходів з метою недопущення спалахів в організованих колективах, а також зробити бустерну дозу вакцини тим, в кого минуло 6 місяців від другої дози, – закликає Володимир Чуба.

За словами медиків – щеплення гарантує найбільш надійний захист від захворювання або ж важкого його перебігу. Для ефективного захисту люди повинні зробити два щеплення та через пів року після другої вакцинації – ввести першу бустерну дозу.

Другий бустер дозволяють робити не раніше ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Наразі другий бустер рекомендують людям:
– старшим за 60 років;
– які мають важкі хронічні захворювання;
– які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Нагадаємо, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна у кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення зараз не функціонують.

Перейти до вмісту