Кількість дошкільнят та школярів, які харчуватимуться в навчальних закладах Дрогобича буде моніторити нова освітня програма блок-чеін

16:47 9 Серпня 2021

Чи обідала дитина у дитячому садочку чи школі, скільки загалом школярів та дошкільнят було охоплено харчуванням у певний день тижня – уже зовсім скоро відповіді на усі ці питання батьки дрогобичани отримуватимуть від  незалежної програми блок-чейн (blockchain), яку запускає відділ освіти ДМР.  Як пояснив головний освітянин міста Петро Шев’як, їхній відділ працює над тим, щоб із 1 вересня в навчальних закладах Дрогобича реалізувати програму блок-чейн, яка дозволить не тільки фіксувати присутність учнів у стінах освітніх установ, але й надаватиме інформацію щодо кількості охоплених харчуванням школярів.

Програма дозволить батькам, через доступ до персонального кабінету, щоденно перевіряти чи харчувалася їхня малеча у садку чи школі. Всі відповідні дані в нову систему вводитимуть вихователі та вчителі на початку робочого дня. При вдалому запуску та функціонуванні програми – згодом будемо розширювати її функції. Маємо бачення, щоб функції програми в майбутньому дозволяли батькам побачити, чим обідали їхні діти в певний день тижня та яке меню пропонує навчальний заклад, – пояснив Петро Шев’як.

Окрім чіткої кількості охоплених харчуванням дітей, технічне ноу-хау допоможе освітнім закладам вести контроль щодо витрат на процес харчування та чи немає у цій сфері зловживань.

Запуск програми планують із перших чисел вересня, тобто із стартом нового навчального року. Програмою блок-чейн найперше буде охоплено садочки міста відтак шкільні колективи.

Перейти до вмісту